Здравейте, често съжалявам, че смених 1.4 Т.С. с 2.4 жтд, но отскоро направо се отчайвам. Колата се чупи постоянно, сменям част и веднага след нея заминава нещо друго. В момента имам претрисане на съединителя, разтропа се предницата, поти се цялото вътрешно пространство и губи антофриз. Дайте съвет какво да я правя, като за десерт има и доста външни забележки.. Мотора е 2.4 жтд/140 коня, стария собственик е слагам и някакъв софтуер на компютъра. Писах и във Фейсбук групата , там получих някои съвети.. От както е в мене смених един куп части, сменях тампоните на носачите, разбиха се, смених картера защото беше като лейка, смених воден радиатор , датчици, регулатори и т.н. Чупих турбо и него смених, не знам вече заслужава ли си да набивам пари в нея. Имам две малки деца и всеки един разход по алфата се отразява върху тях.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблемна 156-ца 2.4 JTD
Collapse
X
-
Взимаш един лист и пишеш какво трябва да се прави и колко ще струва. Ако е поносимо правиш, ако не решаваш за колко ше я купи някой в това състояние и си мислиш за друга кола. Все ще загубиш пари. Трябва да избереш по малкото зло. Като стане така и почваш да мразиш колата и те обзема отчаяние.Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:04.Не всички, които се скитат, са изгубени.
-
Човече спри да влагаш в този таралясник, с две малки деца тази кола ще те съсипе. Парите вложи в децата. Обаче, тук стигаме до въпроса, можеш ли да си позволиш закупуването на друг автомобил?
Всичко въпрос на лична преценка,аз съм в сходна ситуация, тропа задницата и предницата, съединителя боксува чат пат. Карам я докато се скапе тотално, сега и не я карам много де. Като ме остави, викам фирма НАДИН, шепот на пари и я финиширам, и най-важното е, че втори път алфа няма да си взема.
Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на TapatalkДве неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Така е със всяка занемарена кола, без значение марката. Както каза колегата
lordliness, пишеш на един лист кое е за смяна и ориентировъчна цена, слагаш 100-200лв. за непредивдени разходи и теглиш чертата...има ли смисъл да я правиш или не. Пускаш я за 1000лв. или на части и си търсиш друга кола.
Ама и за "новата" кола на старо трябва да си направиш сметка - колко ще я вземеш, колко за облужване и пак едни пари за "изненади".'03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
EGR off, cat off, remap, BMC inbox
Comment
-
Загуба на антифриз + потене на вътрешното пространство = спукано радиаторче на парното.
Освен това тампони на носачи не се сменят, а се купуват нови носачи, как така са се разбили твоите нямам представа. Слагал съм носачи АТЕК, изкарвали са повече от година без да се разбият. Добре ще е някой, който се занимава с ремап да хвърли един поглед на компютъра и параметрите на турбината, може от там да изскочи заека.Last edited by dansguardian; d.m.y г., 17:48.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Ми вижте , като тегля чертата и идва една 4 (четири) цифрена причиняваща главобол сума . А главата ме боли доста за тая една година в която се занимавам с тая кола. Как изобщо е сглобен тоя куптор от предишния чорбаджия не знам, но я взех с надежда да ми служи добре. То се оказа бирник и то жесток . И аз не смея да потретя Алфа, ще се огледам за нещо по-спокойно, по просторно. Че дори мисля да не е дизел, с тия 1000 възможни язви не е правилен избор за кола втора ръка. Сега като и платя данъка и я пусна на каквато и да е цена и пак две стъпки назад..
Comment
-
Объркал си още при покупката, аз сглупих, като не се информирах преди да взема моята, въпреки, че не беше занемарена, предницата ме накара да намразя колата. Имам едно мазе с носачи, скъпи евтини, не могат да изкарат. Ако бях прочел, за скапаното окачване никога нямаше да я капарирам. Преглъщай загубата, вземай някаква пара и кола дето няма да даваш по 500лв за предница годишно. Парното не е скъп ремонт, но, ако е отишъл съединител и маховик цифрите са ужасяващи. Вложиш ли 4 цифрената ще си я чукаш в главата.
Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на TapatalkДве неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Аз на твое място не бих набил и лев повече в тая кола,даже си прекалил,в състоянието което я описваш в момента няма кой и 500лв да ти даде.Аз бях така със 155-цата 1.9тд,прегря,заминаха сегменти,глава,турбо...което можах продадох,два пикапа с части подарихостаналото за скрап,после мислех да взема 156 или 166 но окачването ме отказа и взех Ауди 100 авант 2.0 16v....и не съжалявам,даже изобщо.
Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Имайте предвид, че тия носачи и тампони си зависят от карането. Не мога да твърдя кой как си кара автомобила, не съм му свидетел, но покрай мен виждам оплакващи се хора кое къде им скърцало, а като ги гледам как пропускат из дупките мощно не разбирам как успяват да обвинят колата или производителя на частите, но и не и самите тях. То ясно , че последното вечно нещо в 147/156 са носачите, но това не означава, че и те не могат да изкарат повече, въпроса е в пазенето. Аз из селските улици на полусъединител , където е много лошо положението и така - бавно, даже мисля, че на моменти взимам присърце, ама все пак по-добре, отколкото препускане из дупките. Пък било то и леки. Отразява се.Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp
Comment
-
Абе само не успях да си обясня как така се е получило, че кола, която е закупена от частно лице се тук, в БГ се е оказала по-голям кенеф тези, които са от новия внос. Вероятно предишният ѝ собственик е бил тотален мърляч и му е писнало да я поддържа, чакал е подходящия момент, закрепил я е колкото да я продаде и така. А картерът от какво е станал в състояние "тече като лейка" само един Господ знае...Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Италианските коли са коли с характер, и имат нужда от собственици с характер.
Който си мисли че е слаба и скъпа предницата на 147/156, да си купи ауди a3/a4.
Дизел ли е - все ще дойде време да сменяш съедините/маховик/турбо/регулатор/т.н...
Бензин - пак има скъпи дебитомер, ламбда сонди, вариатори, щуротии.
Който живее с нагласата, че марката прави качеството да го светна, че колите се делят на такива преди 94-95 година и на такива след.
Искаш евтинко - взимаш дялан с теслата пасат б3, или голф с аеродинамика на тролей, сменяш си шарнирчета за по 15-20 лева, караш си на газчица, няма сонди, няма маховици, няма датчици, няма мрънкане... няма и кола.
Comment
-
Първоначално публикувано от Read Покажи съобщениеИталианските коли са коли с характер, и имат нужда от собственици с характер.
Който си мисли че е слаба и скъпа предницата на 147/156, да си купи ауди a3/a4.
Дизел ли е - все ще дойде време да сменяш съедините/маховик/турбо/регулатор/т.н...
Бензин - пак има скъпи дебитомер, ламбда сонди, вариатори, щуротии.
Който живее с нагласата, че марката прави качеството да го светна, че колите се делят на такива преди 94-95 година и на такива след.
Искаш евтинко - взимаш дялан с теслата пасат б3, или голф с аеродинамика на тролей, сменяш си шарнирчета за по 15-20 лева, караш си на газчица, няма сонди, няма маховици, няма датчици, няма мрънкане... няма и кола.Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Аз и преди съм го казвал, и сега ще го кажа пак.
Толкова е чупливо и неставащо окачването, че аз миналата година свалих оригиналните горни носачи с оригиналните тампони и щампа "98" и логото на алфа ромео. Само 19 години и 140 000км са изкарали горките, толкова са зле. Половината от които в България.
Единия долен оригинален още го карам, само му смених тампона, шарнира е здрав.
Но това са оригинални носачи. Вие си взимайте турски ментета по 30 лева парчето и после се оплаквайте, че ви се е напълнила мазата и ги сменяте всяка година.
Comment
-
Напълно вярно е.Навремето имахме Форд Скорпио,баща ми я купи 93 година.До 2001 не бехме пипали окачването...единия шарнир започна да се обажда,и сменихме и двата носача заедно с накрайниците.Ами оттогава се почна-сека година накрайници,след 1 и половина пак двата носача...
Comment
Comment